Az ülésen, ahol Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, több napirendi pontot is ismertettek. A védelmi igazgatással kapcsolatos tevékenységekről és a jövőben megtartandó ülésekről az elsők között számolt be Fehér Gábor alezredes, a Megyei Védelmi Bizottság titkára.

A napirendi pontokban szó esett többek között a honvédelmi gyakorlatok végrehajtásáról, tájékoztatták a bizottsági tagokat a honvédelmi rendszer átalakulásáról, a területalapú rendszer kialakításáról. Majd a következő pontban a jövőbeni gyakorlatok lejelentési rendszeréről beszéltek.

Fotó: Somogy Megyei Kormányhivatal
Fotó: Somogy Megyei Kormányhivatal

Szó esett a 67-es főút üzemeltetési feladatairól, az agrártevékenység közben keletkező tüzek megelőzéséről, a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a katonai toborzás aktuális helyzetéről is. 

A MH Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnok-helyettese tájékoztatta továbbá a bizottság tagjait a tartalékos tisztek és altisztek képzéséről, a kadétprogramról és a tervezett nemzetközi gyakorlatokról.

Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának vezetője a vízvári talajerózió problémájának megoldásáról tartott előadást.

A bizottság valamennyi előterjesztést és tájékoztatót egyhangúan elfogadott - olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal oldalán.

Címkék: honvédelmi bizottság, ülés, Somogy, kék hírek