A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 39 éves nagykanizsai férfival szemben, aki Siófokon, Tapolcán és Hatvanban követett el vagyon elleni bűncselekményeket, így többek között a kórházi betegek kiszolgáltatott állapotát kihasználva zsákmányolt értékeket.

A többszörösen büntetett előéletű, rendezetlen körülmények között élő férfi 2019 márciusában kisebb értékű lopásokat követett el Siófokon, majd a hatvani kórházban próbálta meg ellopni az egyik ott dolgozó orvos értékeit, de tetten érték.

Ezután Veszprémben fosztott ki egy éttermet úgy, hogy a zárás előtt elrejtőzött a mellékhelyiségben, és miután az alkalmazottak elhagyták a helyszínt, szeszes italt, üdítőket és a bevétel egy részét is ellopta, majd a reggeli takarítás idején kisurrant a vendéglőből.

A vádlott 2019 júniusában a tapolcai kórház egyik fekvőbeteg osztályára surrant be az éjszakai órákban, ahol kihasználva azt, hogy a betegek alszanak, egy asszonytól elvette a táskáját, melyben közel 300 ezer forint érték volt. Ezután bement egy másik kórterembe is, de ott a zajra felfigyeltek, így a kiszemelt 150 ezer forint értékű mobiltelefont és táblagépet nem tudta elvinni.

A vádlott ezután bement egy harmadik kórterembe is. Éppen csak elkezdett kutatni a sértett táskájában, amikor az asszony felébredt és felellőségre vonta, nem tudott elfogadható magyarázatot adni ottlétére, ezért a sértett az éjszakás nővérhez kísérte, aki pedig értesítette az intézmény biztonsági szolgálatát.

A vádlottat ezt követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd az ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben - aki legutóbbi büntetéséből 2018 nyarán szabadult - fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a fegyházbüntetés tartamát 5 évben állapítsa meg.

Címkék: vádlott, kifoszt, visszaeső, ítélet, lop, kórház, tolvaj, kék hírek