A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. október 17-én délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Gyékényes térségében több illegális határsértőt is láttak. A rendőrök jelentős erőkkel, helikopterrel és nyomkövető kutyával érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték a felkutatásukat.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Somogyban

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra nyolc illegális migráns a somogyi határszakaszon.

Az egyenruhások 20 óra 40 perckor Somogybükkösd határában nyolc illegális migránst, köztük hét férfit és egy nőt tartóztattak fel. A határsértők magukat iraki-kurd állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök előállították őket a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatásuk megkezdődött.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A járőrök ezt követően Őrtilos külterületén fogtak el egy olasz honosságú haszongépjárművet vezető - magát iraki állampolgárnak valló férfit, aki a gyanú szerint ennek a nyolc határsértőnek segített volna az országhatár jogellenes átlépésében.

A sofőrrel szemben - őrizetbe vétele mellett - embercsempészésre irányuló előkészület bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága.

Címkék: Zákány, iraki, bevándorlás, illegális, migráns, Gyékényes, Somogy, kék hírek