A Nagyatádi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé azt a 28 éves nagyatádi férfit, aki Csurgón bódult állapotban összetörte az általa jogtalanul elvett gépkocsit.

A bűntett előéletű fiatalember - akit korábban csoportosan elkövetett rablás miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítéltek - 2019 szeptemberében egy csurgói cégnél dolgozott. Miután a munka befejezését követően hazaszállították, otthonában nagy mennyiségű - 34 db - nyugtató hatású, antidepresszáns gyógyszert vett be.

A vádlott ezután visszavitette magát Csurgóra, hogy egyik rokonával találkozzon, majd miután nem járt sikerrel, a munkáltatójának telephelyén lévő pihenőszobában húzta meg magát. A vádlottnak egy aznap történt baleset miatt fájt a lába, ezért az éjszakai órákban elhatározta, hogy a környéken keres egy orvost. Mivel nem akart gyalog menni, ezért jogtalanul elvett egy a telephelyen, nyitott állapotban leállított autót, ugyanis tudta, hogy abban rendszerint bent szokták hagyni az indítókulcsot.

Miután a bódult, a vezetési képességre súlyosan hátrányosan ható gyógyszerek hatása alatt álló vádlott a gépkocsival elindult, alig néhány száz méter megtétele után rossz sebességi fokozatba - hátramenetbe - kapcsolt, mely miatt az autó az árokba sodródott. A rendőrök a vádlottat a személyi és anyagi kár nélküli baleset helyszínén még aznap éjszaka elfogták.

A Nagyatádi Járásbíróság a 2019. október 9. napján megtartott tárgyalás során a különös visszaesőnek minősülő vádlottat - az ügyészi indítvánnyal egyezően - 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A kellően szigorú ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Címkék: nyugtató, bódult, büntetett, sofőr, kék hírek