Szombaton délelőtt, Kaposváron az Árvaház utcában, egy lakóház konyhájában olajat melegítettek a tűzhelyen. A forró zsiradék begyulladt, a lángok átterjedtek a páraelszívóra is. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már csak izzás, füstölés volt tapasztalható a helyszínen, a lakótér és a padlástér azonban füsttel telítődött. Az egység áramtalanította az épületet, majd az izzást egy vízsugárral megszüntette. A tűzoltók ezután hőkamerával átvizsgálták a házat, további izzó gócot nem találtak.

Vasárnap hajnalban Somogyváron a Kossuth Lajos utcában, egy családi ház melléképületében kigyulladt az ott tárolt fa és papír. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A marcali hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Balatonszárszón a Csárda utca és a 7-es számú főút kereszteződésénél két személyautó ütközött össze vasárnap délután. Csak a sofőrök utaztak a gépkocsikban, mindketten saját erejükből ki tudtak szállni. A járművek áramtalanítását és a műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték.

Szintén vasárnap délután Tarany külterületén, a Zrínyi Miklós utcában körülbelül hat hektáros területen égett a tarló és az aljnövényzet. A lángok veszélyeztették a közeli kukoricást is. A nagyatádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el tüzet.

Vasárnap este frontálisan összeütközött két személygépkocsi Siófokon, a 7-es számú főút és a Töreki utca találkozásánál. A siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották a baleset helyszínére. A személyautókban összesen heten utaztak, közülük a két jármű sofőrje a roncsokba szorult, őket az egységek feszítő-vágó szerszámmal szabadították ki. A tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd közreműködtek a műszaki mentési munkálatokban. A beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben a helyszínen.

Címkék: tűz, riasztás, baleset, kék hírek