Öt tűzesethez és tizennégy műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén. Egy alkalommal téves jelzésre indultak útnak az egységek. Többnyire a viharos szél okozta károk felszámolásában nyújtottak segítséget a tűzoltók az elmúlt napokban, ám közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél is helytálltak.

Teljesen leégett egy családi ház kazánháza Karádon, a Balatoni utcában. A péntek hajnali tűzesetnél a lángok a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek. A helyi önkéntes tűzoltókat követően a balatonboglári önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók is a helyszínre értek, akik három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Kaposváron a Szabadság utcában egy meggyfa akadályozta a gyalogosforgalmat. A lehasadt fát a város hivatásos tűzoltói távolították el.

Nagyatádon a Koch Róbert utcában veszélyesen megdőlt két 15 méter magas tuja. Egyik a gyalogosforgalmat, a másik a tüdőgondozó épületét veszélyeztette. A nagyatádi hivatásos tűzoltók emelőkosár és motorfűrész segítségével a fát ledarabolták, megszüntetve ezzel a veszélyeztetést. A beavatkozók biztonsága érdekében az áramszolgáltató szakemberei feszültségmentesítették az érintett vezetékszakaszt, így a munkálatok idején a Koch Róbert és a Beregszászi utcában, mintegy fél óráig áramszünet volt.

Összeütközött két személyautó pénteken a 68-as főúton, Böhönye térségében. Műszaki mentés céljából a böhönyei önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egység áramtalanította a járműveket, majd közreműködött a műszaki mentésben.

Az elmúlt napokban két közlekedési baleset is történt a 67-es főút Somogyaszalót elkerülő szakaszán. Péntek este egy személyautó pályaelhagyásos balesetet szenvedett. A gépjármű mindhárom utasa önerejéből ki tudott szállni a roncsból.

Szombat éjjel szintén letért az útról és egy körülbelül öt méter mély árokba hajtott egy személyautó a 67-es főút elkerülő szakaszán, Somogyaszaló közelében. Egy embert a műszaki mentést végző kaposvári hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek.

Nagybajomban a Rózsa utcában egy családi ház kéményében beizzott a lerakódott korom. A helyi önkéntes, a böhönyei önkormányzati és a Kaposvári hivatásos tűzoltókat szombat este riasztották az esethez. Az egységek kiérkezéséig a lakók áramtalanították az épületet és kivittek két PB gázpalackot is az udvarra. A tűzoltók megtisztították a kéményt a lerakódott koromtól, majd hőkamerával átvizsgálták a tetőt és a kémény közvetlen környezetét, izzó, átforrósodott gócok után kutatva.

Szombat éjszaka a tabi önkormányzati tűzoltókat két esetben is riasztották viharkárok miatt. Tabon a Kossuth Lajos utcában két parkoló személyautót rongáltak meg a mintegy 15 méteres magasságból leszakadt faágak. Zics és Kapoly között pedig lerepedt egy cseresznyefa hatméteres ága és az útra dőlt. A tűzoltók motorfűrésszel eltávolították az ágat, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Enying és Kabókapuszta között egy fa dőlt az útra. A siófoki hivatásos tűzoltók vasárnap hajnalban kézi erővel eltávolították a fát. A reggeli órákban pedig Siófokon a Honvéd utcában kérték a helyi tűzoltók segítségét, ahol egy 12 méteres hársfa ága lehasadt és a járdára fölött lógott. A tűzoltók láncfűrésszel távolították el a faágat.


Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTP
Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Tab ÖTP, Böhönye ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: összesítés, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek