A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei munkatársai egy családi ház udvarában engedély nélküli autóbontót találtak.

A pénzügyőrök a társhatóságok munkatársaival együtt fémkereskedelmi ellenőrzéseket tartottak Somogy megyében. Az akció célja az illegális fémkereskedelem megelőzése, feltárása volt.

Egy ellenőrzésen kiderült, hogy egy férfi a családi háza udvarán járművek bontásával foglalkozik. Állítása szerint az autókat ismerőseitől kapta, azokból kiszerelte a még használható alkatrészeket, amiket vissza is adott a korábbi tulajdonosnak. A megmaradt karosszériát a bontási munkáért cserébe értékesítette.

képünk illusztráció
képünk illusztráció

A tulajdonos fémkereskedelmi tevékenységet engedély hiányában végzett, ezért az ingatlanon található gépjármű-karosszériát a pénzügyőrök zár alá vették. A NAV munkatársai felszólították, hogy a hulladékot szállítsa el, és fémkereskedőnek, vagy fémhulladék-gazdálkodónak adja át.

A tulajdonos a megadott határidőig nem szállította el a fémhulladékot, ezért a pénzügyőrök a társszervek munkatársaival tértek vissza a helyszínre.

A NAV munkatársai az udvaron tárolt karosszériát lefoglalták és elszállíttatták. A lefoglalt készletben veszélyes anyagot is találtak, például gumiabroncsot, akkumulátort.

Címkék: autóbontó, roncs, pénzügyőr, NAV, fém, illegális, kék hírek