Pénteken délelőtt Ordacsehi térségében, az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a fonyódi lehajtó közelében szalagkorlátnak ütközött és megpördült egy személyautó. A sérült jármű teljes útzárat képezett. A balesethez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a roncsot és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Szombaton délután Siófokon, a Tompa Mihály utcában kézi szerszámmal átvágtak egy bekötő gázvezetéket kerítésalap ásása közben. A siófoki hivatásos tűzoltók az alapot kibővítették a sérült vezeték körül, majd csőszorító segítségével megszüntették a szivárgást. A közműszolgáltató kiérkező szakemberei ezután kijavították a hibát. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Barcson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy családi ház villanyóraszekrénye kapott lángra szombaton este. A tüzet a barcsi hivatásos tűzoltók egy porral oltó készülékkel oltották el. A hőkamerával történő átvizsgálás során az épület falában futó vezeték körül további izzó gócot találtak, az egység megbontotta a falat és az izzást megszüntette. Az áramszolgáltató munkatársai a lakást leválasztották a villamos hálózatról.

Vasárnap reggel Mikén, a Kossuth Lajos utcában egy személyautó letért az aszfaltról és az út melletti beton villanyoszlopnak csapódott, ami az ütközés következtében kettétört. A helyszínre érkező kadarkúti önkormányzati és mikei önkéntes tűzoltók áramtalanították a sérült járművet, majd ezután közreműködtek a további műszaki mentési munkálatokban.

Kisberényben, a Petőfi utcában szabálytalanul égettek háztartási szemetet, műanyag hulladékot vasárnap este. A lángokat a marcali hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Címkék: ég, hétvége, szemét, láng, tűzoltó, baleset, kék hírek