A Kaposvári Járási Ügyészség egy 21 éves barcsi férfival szemben rablás és súlyos testi sértés bűntette, míg a fiatalkorú társával szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyben a Barcsi Járásbíróság ítéletet hozott.

A felnőtt korú vádlott 2018 karácsonya előtt ittas állapotban egy barcsi buszmegállóban kezdte el provokálni az ott várakozó sértettet, akitől pénz kért, majd amikor a sértett ezt nem teljesítette, fenyegetni kezdte őt. A sértett félelmében a pénztárcájából 300 forintot adott át a vádlottnak, amit a vádlott keveselt. A sértett ezután meg is mutatta a pénztárcáját a vádlottnak, hogy meg tudjon győződni arról, hogy valóban nincs nála több pénz, mire a vádlott indulatba jött és ököllel többször megütötte a sértettet, akinek eltörött az orra.

A bántalmazásnak a buszmegálló közelében állók vetettek véget. Később azonban a vádlotthoz csapódott a fiatalkorú vádlott is, akivel követni kezdték a hazafelé tartót sértettet, akit többször meglöktek, majd miután a járdáról az úttestre esett, többször meg is rúgtak. A sértettnek ekkor könnyű sérülései keletkeztek.

A Barcsi Járásbíróság a felnőtt korú vádlottat - aki az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban volt - példásan szigorúan 6 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a rablásban részt nem vállaló fiatalkorú társával szemben 200 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

Címkék: ököl, buszmegálló, ítélet, rablás, kék hírek