A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé két büntetett előéletű barcsi férfit, akik 2019 augusztusában vettek el egy autót önkényesen Barcson.

Az egyik vádlott 2019 augusztusában az éjszakai órákban Barcson, egy társasház parkolójából jogtalan használat végett elvett egy gépkocsit úgy, hogy azt a korábbi - azonos típusú - autójának kulcsával nyitotta ki. Ezután Barcs területén autózott, majd felvette a másik vádlottat, akinek elmondta, hogy a járműre miként tett szert.

A vádlottárs ennek ellenére Somogytarnóca környékén átvette a gépkocsi vezetését, majd visszaindult Barcsra, ahol az egyik útkereszteződésben elvesztette az uralmát a jármű felett és az árokba sodródott. A vádlottak ezután a megrongált gépkocsit hátrahagyva távoztak a baleset helyszínéről.

A gépkocsival árokba hajtó elkövetőt magánlaksértés bűntettével is megvádolta az ügyészség, mivel 2019 júliusában az éjszakai órákban, ittasan, az akarata ellenére ment be volt élettársa házába, amit csak a rendőri intézkedés miatt volt hajlandó elhagyni.

A Barcsi Járásbíróság a vádlottakat - az ügyészség vádjával egyezően - 2 év, illetőleg 2 év 2 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

A gépkocsit elvevő vádlottal szemben - aki letartóztatásban van -  jelenleg a Kaposvári Törvényszéken másodfokon egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, melyben az ügyészség - több betöréses lopás mellett - azt rótta a terhére, hogy a mostani esethez hasonlóan önkényesen vett el gépkocsikat. Ebben az ügyben a bűncselekményeket 2018 januárja és 2018 júliusa között követte el, több hónapig letartóztatásban volt, majd szabadlábra került és ismeretlen helyre távozott, ezután követte el a most elbírált bűncselekményt. A vádlottat a korábbi bűnügyben a bíróság nem jogerősen 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amellyel szemben az ügyészség súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: jármű önkényes elvétele, magánlaksértés, betörés, büntetett, ítélet, kék hírek