A Somogy Megyei Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be annak a feleségét bántalmazó kaposvári férfinak az ügyében, akit a Kaposvári Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 5 év börtönre ítélt.       

A vádlott és a felesége 2017 karácsonyán magánéleti problémáik rendezése miatt találkozták. A beszélgetés azonban a vádlott részéről rövid időn belül tettlegességig fajult, és közel másfél órán keresztül, kirívó kegyetlenséggel bántalmazta, rugdosta a sértettet, bosszúból egy zsebkéssel még a haját is levágta. A vádlott ezután letartóztatásba került, ahonnan megkísérelte rábírni a nőt arra, hogy a feljelentését vonja vissza, és vallja azt, hogy másvalaki bántalmazta, melyre azonban a sértett nem volt hajlandó.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek és őt 5 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a Somogy Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása érdekében, mivel a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, korábban szintén erőszakos bűncselekmény miatt 4 év szabadságvesztésre ítélt férfival szemben kizárólag a hosszabb tartamú börtönbüntetéssel lehet megfelelni annak a társdalami igénynek, amely az erőszakos bűnelkövetők szigorú felelősségre vonására irányul.

A férfit a felesége bántalmazásával összefüggésben hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntette miatt 2019 júniusában már jogerősen 2 év 4 hónap börtönre ítélte a Kaposvári Járásbíróság, ugyanis a letartóztatása alatt nemcsak a bántalmazott feleségét, hanem a barátnőjét is befolyásolni akarta abban, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: hamis tanúzás, testi sértés, bűntett, életveszély, kegyetlen, ítélet, megver, börtön, kék hírek