A Siófoki Járási Ügyészség eredményes fellebbezése folytán súlyosította a Kaposvári Törvényszék annak a fiatalkorú vádlottnak a büntetését, aki többek között idős, kiszolgáltatott sértettek sérelmére követett rablásokat Zicsen.

A bűncselekmények elkövetésének idején 17 éves vádlott 2017 decemberében előbb két idős asszonyt rabolt ki Zicsen úgy, hogy egyiküket késsel kényszerítette a pénz átadására, míg a másik sértettnek a saját lakásában csavarta ki a kezéből a pénztárcáját. A fiú ezután egy alvó ismerősét fosztotta ki Siófokon, majd egy holland család házába tört be, ahonnan több mint 200 ezer forint értékben vitt el használati tárgyakat, szerszámokat és konyhai eszközöket.

A Siófoki Járásbíróság az eljárás során mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorút a váddal egyezően minősített rablásban, kifosztásban és lopásban mondta ki bűnösnek és 4 év javítóintézeti nevelésre ítélte.

Az ügyészség az ítélet ellen a büntetés súlyosítása érdekében, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. A vádlott ugyanis a bíróság által alkalmazott intézkedés következtében 2 év letöltése után ideiglenesen elbocsátható lett volna a javítóintézetből, ahová egyébként szintén nem tudott megfelelően beilleszkedni, mivel a javítóintézetben végrehajtott letartóztatása során is számos fegyelmi eljárás indult ellene.

A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék - osztva az ügyészség álláspontját – a fiatalkorú vádlott büntetését 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította. Az ítélet jogerős.

Címkék: rabol, terror, kifoszt, lop, kék hírek