A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a 26 éves kaposvári férfival szemben, aki annak ellenére, hogy nemrég került szabadlábra, két bűncselekményt is elkövetett 2019 nyarán.

A férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2019 januárjában jogerősen 1 év börtönbüntetésre ítélték. A vádlott 2019 májusában éppen csak megkezdte a feltételes szabadságát, azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy 2019 júliusában egy kaposvári társasház zárt udvaráról a lakatot levágva ellopjon egy értékes kerékpárt. A férfit nem sokkal később elfogták, mivel amikor a szemfüles sértett felfigyelt a lopott biciklivel közlekedő vádlottra, azonnal értesítette a kaposvári rendőröket.

A vádlott a feltételes szabadsága alatt még egy bűncselekményt elkövetett, ugyanis 2019 augusztusában érvénytelen jeggyel szállt fel egy helyi járatos autóbuszra, és amikor előbb az autóbusz vezetője, majd egy utas leszállásra szólította fel, indulatba jött és az utast egy alkalommal pofon ütötte.

A visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására és a korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadság megszüntetésére tett indítványt.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: pofon, lop, visszaeső, garázda, fegyver, verekedés, tolvaj, kék hírek