2019. szeptember 6-án éjjel 23 óra körül: Kaposváron, a Berzsenyi utcai kijelölt gyalogosátkelőhelyen egy személygépkocsi ütött el két gyalogost, akik a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az autó mögött egy segédmotoros kerékpár is közlekedett. A motoros a történteket észlelve fékezett, de a vizes úton megcsúszott, és elesett, melynek következtében ő is könnyebben megsérült.

2019. szeptember 7-én hajnalban: Kiskorpádon, a Vörösmarty utcában egy kamionos az árokba hajtott, és felborult, a sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. A jármű műszaki mentését csak a délutáni órákban lehetett megkezdeni.

2019. szeptember 7-én, a reggeli órákban: az M7-es autópálya Nagykanizsa irányába vezető oldalán, Balatonszárszó külterületén egy személygépjármű haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedett, autójával megcsúszott, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset során a jármű vezetője - az elsődleges orvosi vélemény alapján - könnyű sérüléseket szenvedett.

2019. szeptember 7-én 9 óra 30 perc körül: úttestre lépő gyalogost ütött el egy személyautó Segesd belterületén. Az ütközés következtében a gyalogos életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2019. szeptember 7-én délelőtt: a Kaposvárt és Jutát összekötő útszakaszon egy személygépkocsi haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel közlekedett, az autó egy kanyarban, a vizes útfelületen megcsúszott, és az elvezető árokba hajtott, ahol felborult. A gépjármű vezetője és utasa is könnyű sérüléseket szenvedett.

2019. szeptember 7-én este: vélhetően az elsőbbségadási szabályok figyelmen kívül hagyása következtében ütközött össze két személyautó Balatonbogláron, egy bevásárlóközpont parkolójának kijárata és a Klapka utca kereszteződésében. Az egyik járműben két utas is könnyebben megsérült.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ősszel, a megváltozott közlekedési feltételek nemcsak a gépjárműveket teszik próbára, hanem a járművezetőket is. Fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel kell részt venniük a forgalomban nem csak a kezdő, kevés gyakorlattal rendelkező vezetőknek, hanem a tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező, rutinos sofőröknek is.

Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell szürkületben és sötétedés után az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra, valamint fokozott figyelemmel kell lenni a kijelölt gyalogosátkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő személyekre.

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

Címkék: csúszós, ősz, közlekedés, karambol, sérül, eső, baleset, kék hírek