A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a három dél-somogyi fiatalemberrel szemben, akik egy Rinyaújlaki rendezvény után ittas állapotban bántalmaztak két kerékpárost.

A három vádlott – akik közül ketten többszörösen büntetett előéletűek – 2018 augusztusában az éjszakai órákban ittas állapotban tartottak hazafelé egy rendezvényről, amikor az utcán kiabálva megállítottak két kerékpáros férfit, akiket korábbról nem ismertek. Ekkor ittasságukból eredő agresszivitásuk miatt, minden különösebb ok nélkül az egyik férfit – a későbbi sértettet - szidalmazni kezdték, majd a kialakult szóváltás során az egyik vádlott hátulról lefogta, míg másik két társa testszerte ütni-rúgni kezdte a túlerővel szemben védekezni nem képes férfit.

A sértett társa nem mert közbeavatkozni, ezért inkább telefonhívást imitálva úgy tett, mintha értesítette volna a rendőröket, de ez sem rettentette el a vádlottakat, és egyikük ököllel arcon ütötte őt is.

A vádlottak cselekményének végül az vetett véget, hogy a közelben megjelent egy autó. A sértettnek a bántalmazás következtében súlyos sérülései keletkeztek, így az egyik bordája eltörött, míg a másik bántalmazott férfinak sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtön, illetőleg fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a szabadságvesztés tartamát beismerésük esetén a többszörös visszaeső vádlottal szemben 4 évben, visszaesőnek minősülő társával szemben 3 év 6 hónapban, míg a korábban büntetlen harmadik elkövető esetében 2 évben határozza meg.

Címkék: kerékpárosok, rinyaújlak, verekedés, kék hírek