A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 22 éves helyi férfival szemben, aki erőszakkal szerezte meg egy utcán kerékpározó nő táskáját.

A férfi 2019 júniusában az esti órákban biciklivel közlekedett Siófok belvárosában, amikor észrevette a közelében kerékpározó két nőt, akik közül az egyik táskája a biciklije kormányára szerelt kosarában volt.

A vádlott beérte a sértettet, majd a táskát megragadta, de kiemelni nem tudta, mert a táska szára a kormányra volt tekerve. A vádlott ekkor esősen meglökte a sértettet, aki a lökéstől kerékpárjával együtt az út melletti növényekkel sűrűn benőtt kerítésnek esett. A férfi ezt kihasználva leakasztotta a táskát, majd továbbhajtott. A közelben lakó egyik férfi azonban meghallotta a segélykiáltásokat és a táskával menekülő vádlott elé állt, aki ezt látva sem lassított, hanem neki ment a férfinek.

Az ütközéstől a vádlott leesett kerékpárjáról, de a több mint 400 ezer forint értékű zsákmány megtartása érdekében a sértett táskájából kivett mobiltelefonnal az őt feltartóztató férfit megütötte. A vádlott végül csak a telefont tudta megtartani, saját biciklijét és a sértett többi értékét hátrahagyva futva menekült el a helyszínről.

A Siófoki Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki, melynek tartamát - amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról - 4 évben állapítsa meg.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: teelfon, menekül, rabló, mobil, kerékpár, kék hírek