Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Siófok közelében lesodródott az útról, az árokba hajtott és felborult egy kisteherautó szombaton hajnalban. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották. A kiérkező egységek áramtalanították és hőkamerával átvizsgálták a gépkocsit, füstölést, forrósodást nem találtak. Az árokba borult jármű forgalmi akadályt nem képezett, a műszaki mentési munkálatok idején az autópályán zavartalan volt a forgalom.

Szombaton délelőtt teherautónak hajtott egy személygépkocsi az M7-es autópálya 184-es kilométerszelvényénél, Sávoly térségében, a főváros felé vezető irányban. A személyautó a belső szalagkorlát mellett fűnyírást végző járműveknek rohant. Először a munkát biztosító, ütközést elnyelő szerkezettel ellátott teherautónak hajtott, melyről lepattant és a másik sávban haladó kamion oldaláról a fűnyírást végző munkagép hátuljába csapódott.

A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók érkeztek a balesethez. Az egységek a sérült járművet áramtalanították, majd a rendőri helyszínelés után a roncs műszaki mentését, a közúti akadály megszüntetését és az útra folyt olaj felitatását végezték. A társhatóságok is a helyszínen dolgoztak, többek között egy mentőhelikopterre is szükség volt a balesetnél.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton késő este az M7-es autópálya 102-es kilométerszelvényénél, Siófok térségében, a Budapest felől érkező oldalon kigyulladt egy személygépkocsi motortere, a tűz az utastérre is átterjedt. Négyen utaztak a járműben, mindenki idejében ki tudott szállni. A siófoki hivatásos tűzoltók a lángoló gépkocsit egy habosított vízsugárral oltották el.

Kaposhomok, szőlővel betelepített Telekhegy külterületén egy műveletlen telken száraz avar, aljnövényzet kapott lángra vasárnap este. A tűz mintegy 150 négyzetméteres területen égett, és veszélyeztette a mellette elterülő fenyves erdőrészt, valamint a közeli présházakat is. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el.

Címkék: szalagkorlát, M7-es, sztráda, autópálya, kamion, kék hírek