Augusztus 7-én reggel, Kaposvár belvárosában a Terrorelhárítási Központ és a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elfogtak egy személyt, aki ki akart rabolni egy helyi pénzváltót - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőröknek előzetes bűnügyi információk alapján tudomásukra jutott, hogy egy 52 éves ráksi lakos augusztus 7-én felfegyverkezve indult volna rabolni. Az együttműködő rendőri erők még a bűncselekmény elkövetése előtt – védve az üzletben dolgozók testi épségét – rajtaütöttek a férfin, és megakadályozták a rablást.


Fotók: Police.huFotók: Police.huFotók: Police.huFotók: Police.hu
Fotók: Police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége az elkövetőt elfogta és előállította a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók rablás bűntett előkészület elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomást tett, amelynek során elmondta, hogy anyagi gondjai adódtak, amit a pénzváltó kirablásával kívánt megoldani.

A meghiúsított terv

A kaposvári rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint egy pénzváltót akart kirabolni.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Címkék: TEK, pénzváltó, rablás, rendőrség, Kaposvár, kék hírek