Az országon pénteken átvonuló, felhőszakadással, erős széllel járó hidegfront komoly károkat okozott megyénkben is. A megye középső részein a lokálisan nagy mennyiségű csapadék mélyebben fekvő településrészeket öntött el. Somogyjádon a tűzoltók három szivattyúval emelték át a felgyülemlett vizet a település központjában pénteken este. Szerte Somogyban pedig a viharban kidőlt fákat, letört faágakat kellett a tűzoltóknak eltávolítani a közterületekről, utakról a hétvége folyamán.

Vasárnap délelőtt tolatás közben letért az úttestről és árokba csúszott egy autóbusz, Balatonfenyvesen, a Kaposvári utca és a Sikló utca kereszteződése közelében. A helyszínre a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik drótkötél segítségével kivontatták a járművet az árokból, megszüntetve a forgalmi akadályt. A baleset idején a különjáratú autóbuszon utasok nem tartózkodtak.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szintén vasárnap délelőtt négy személyautó szenvedett ráfutásos balesetet a 7-es számú főútvonal 104-es kilométerénél, Siófok térségében. A balesethez Siófok hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítottak három gépkocsit, illetve az útra folyt olajat felitatták.

Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán, a 129. kilométerszelvénynél egy személygépkocsi gyulladt ki vasárnap délután. A járműben ketten utaztak, amikor észlelték a bajt, megállították a járművet és kiszálltak belőle. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángoló autót. A jármű teljesen kiégett, aminek következtében a pályatest felülete is károsodott a leálló sávban.

Címkék: viharkár, tűz, baleset, kék hírek