A Dunántúlon, szombaton éjszaka átvonuló, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel kísért zivatarlánc komoly károkat okozott. Vasárnap is folytatódott és azóta is folyamatos a viharkárok felszámolása Somogy megyében.

Legtöbb feladata a kaposvári hivatásos és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak akadt, de a megye más részein is gyakran kellett vonulniuk az egységeknek.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap késő estig több mint nyolcvan alkalommal riasztották a megye tűzoltóit a viharkárok felszámolásához. Leszakadt faágak, kidőlt fák nehezítették a közlekedést megyeszerte. Több helyszínen udvarokat, alacsonyabban fekvő épületrészeket öntött el a csapadékvíz.

Kaposváron a Kanizsai utcában mintegy kétszáz négyzetméteres udvart árasztott el az esővíz, amely a környező épületeket is veszélyeztette. A tűzoltók szivattyúval távolították el a helyenként 30-40 centiméter mélységű vizet.

Szintén a megyeszékhelyen, a Füredi utcában faág szakadt rá egy parkoló személygépkocsira, a 67-es főút mentén pedig egy húsz méter magas fűzfa dőlt a villamosvezetékre. A beavatkozó egységek a veszélyt magasból mentő és motorfűrész segítségével megszüntették.

Címkék: villámárvíz, kiönt, elönt, vihar, leszakad, kidől, felhőszakadás, kár, kék hírek