A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két kaposvári férfi ellen, akik közül az egyik többszörös visszaesőként gyakorlott volt a házbetörésekben.

A vagyon elleni bűncselekmények miatt többször elítélt 34 éves férfi büntetlen előéletű 27 éves társával 2018 novemberében egy bérelt autóval a Kaposvár közeli településeket járták olyan ingatlanok feltörése céljából, ahol a tulajdonosok nem tartózkodtak otthon.

A vádlottak Baté községben haladva észlelték, hogy az egyik házban az esti időpont ellenére nem ég a világítás. A kocsit az ingatlantól távolabb leállították, majd a nyitott kapun keresztül a ház bejárati ajtaját a II. rendű vádlott berúgta. A sértett otthonában mindkét vádlott értékek után kutatott, végül készpénzt hoztak el több mint 350.000-Ft összegben.

Két nappal később a férfiak Kaposvár egyik elővárosi részében autóztak szintén egy olyan családi házat keresve, ahol nincsenek otthon a háziak. Ez alkalommal a vádlottak a kiszemelt ingatlanból ugyancsak az ajtót betörve majdnem 100 ezer forint értékben vittek el ékszereket.

Az ügyészség I. rendű vádlottal szemben - aki jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti - fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott, míg büntetlen előéletű társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

Címkék: portya, ékszer, visszaeső, betör, kék hírek