A négy új somogyi tűzoltó közül Markovics Máté és Horváth Bence tűzoltó őrmesterek Nagyatádon, Kollár Dávid tűzoltó őrmester Barcson, Szanka Gábor tűzoltó őrmester pedig Siófokon szolgálja Somogy megye biztonságát.

Az újdonsült kollégákat Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte. Az elöljáró elmondta, tanulmányaikat sikeresen befejezték, immár tűzoltóként tettek esküt. Ezzel új korszak kezdődött számukra, amelyben a folyamatos fejlődés elengedhetetlen. Tarlós István felhívta a tiszthelyettesek figyelmét arra, hogy egy olyan összetartó, egymásra figyelő közösségnek lettek részesei, amelyben a bajtársiasság alapkövetelmény.

Az igazgatóhelyettes arra kérte az új felszerelőket, hogy legyenek méltók az egyenruhához és viseljék büszkén azt. Feladatukat mindig felelősséggel, legjobb tudásuk szerint lássák el, védjék a nemzet értékeit, az állampolgárok életét, testi épségét és vagyonát. Az ezredes ehhez kitartást és jó egészséget kívánt az újoncoknak.

(a somogyi katasztrófavédők felvételei)

Címkék: újonc, eskü, szolgálat, Somogy, tűzoltó, kék hírek