A múlt heti vihar hatalmas károkat okozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyolcvan településén. Több mint ezer segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletére. A bajba jutottak megsegítésére Somogy megyéből tizennyolc tűzoltó érkezett.

A viharos erejű szél fákat csavart ki gyökerestől, amelyek úttestre, lakóházakra dőltek. Több útszakasz vált járhatatlanná, többek között a 49-es számú főúton, a 491-es és a 381-es úton, az M3-as autópálya és Jármi között. Villanyvezetékek szakadtak le, emiatt több településen szünetel az áramszolgáltatás, amely több mint negyvenezer fogyasztót érint. A viharos erejű szél házak és közintézmények tetejét bontotta meg, több mint ezer ház tetőszerkezete sérült meg.

A káresemények mielőbbi felszámolása érdekében több megyéből további hivatásos tűzoltókat vezényeltek. Somogy megyéből a barcsi és nagyatádi hivatásos tűzoltók mellett Böhönyéről, Görgetegről és Kaposvárról a KÖTÉL Egyesület részéről is érkezett segítség.


Fotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL EgyesületFotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL Egyesület
Fotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL Egyesület
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Összesen tizennyolc somogyi tűzoltó vett részt a károk felszámolásában péntektől vasárnap estig. A legtöbb munkát a megdőlt, gyökerestől kiborult fák, lehasadt faágak eltávolítása és a károsodott tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítása adta. A beavatkozók munkájukat a társszervekkel szoros együttműködésben végezték.

A Kötél Egyesület önkénteseinek egy alkalommal a megbontott tetőfedő anyagot egy közeli fa koronájáról kellett eltávolítani.

Címkék: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, katasztrófavédelem, vihar, kék hírek