A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal 26 éves Kecskemét környékén élő férfival szemben, aki ittas állapotban halálra gázolt egy gyalogost, míg egy másik sértettnek őt elsodorva okozott súlyos sérülést, majd segítségnyújtás nélkül a helyszínt is elhagyta.

A vádlott 2018 júliusában nyaralás céljából érkezett Balatonfenyvesre, ahol a délutáni órákban italozni kezdett. Már éjszaka volt, amikor a vádlott egy családi veszekedés miatt dühében - enyhe-közepes fokú ittas állapotban - gépkocsiba ült, és céltalanul autózni kezdett Balatonfenyves területén.

A két sértett és harmadik társuk éppen a munkából tartottak hazafelé, amikor mögöttük feltűnt a vádlott a gépkocsijával, aki a megengedettnél jóval gyorsabban - 50 km/h óra helyett 70-75 km/h órával - haladt. A vádlott annak ellenére, hogy ekkor működő közvilágítás, jó látási és időjárási viszonyok között lehetett autózni, ittassága miatt nem észlelte az úttest jobb szélén haladó gyalogosokat, és autójával az 53 éves asszonyt elütötte, míg a másik sértettet az autó oldalával elsodorta. Az asszony az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg társa súlyos alkartörést szenvedett el.

A vádlott az általa okozott balesetet követően sem állt meg, és segítségnyújtás nélkül elhajtott, de ittassága miatt a baleset helyszínétől kb. 600 méterre egy árokba kormányozta a gépkocsiját. Ezután az autóját hátrahagyva gyalogosan folytatta útján, de a fonyódi rendőrök rövid időn belül elfogták. Az ügyészség őrizetbe vétele után indítványt tett a férfi letartóztatására.

Az ügyészség a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tevő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 5 évben határozza meg.

Címkék: ittas, halálos, sofőr, baleset, Balaton, kék hírek