A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt őrizetbe vétele alatt, a bűncselekmény elkövetésétől számított 3 napon belül bíróság elé állította azt a 23 éves ukrán férfit, aki egy vita során bántalmazta az orosz-ukrán kettős állampolgárságú sértettet.

A vádlott ukrán állampolgárokból álló társaságával Siófokon, a Petőfi sétányon szórakozott, amikor oda ment hozzájuk a sértett, aki előbb tüzet kért tőlük, majd beszélgetni kezdtek. Ennek során szóba jött közöttük a Kelet-Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus is, melyről vitázni kezdtek.

Az ittas állapotban lévő vádlott azonban a vita során indulatba jött, és több alkalommal megütötte, illetőleg megrúgta a sértettet, aki könnyű sérülést szenvedett el. A vádlott cselekményének végül a társaságában lévők, illetve a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

Az eset miatt őrizetbe vett vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban a Siófoki Járásbíróság elé állította, ahol a 2019. június 25. napján megtartott tárgyaláson a bíróság 5 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerőre emelkedett.

 

Címkék: ukrajna, verekedés, siófok, politika, kék hírek