A Nagyatádi Járási Ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 64 éves nagyatádi férfival szemben, aki lakóhelyén valóságos fegyverarzenált halmozott fel.

A fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező vádlott kedvtelési célból évek óta gyűjtött lőfegyvereket, lőfegyver fődarabokat és lőszereket, amiket nagyatádi lakásában egy páncélszekrényben tartott, de a gyűjteménye büszkeségeit - egy sörétes puskát és egy revolvert - a szoba falára díszként fellógatva helyezte el, holott mindkét lőfegyver működőképes volt.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A vádlott által elkövetett bűncselekményre végül 2018 karácsonyán derült fény. A Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói ekkor a vádlott birtokából számos, kizárólag engedéllyel tartható tárgyat foglaltak le, így félautomata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskát és revolvereket, továbbá közel 200 db. vegyes kaliberű lőszert. A vádlott lakásából ezen kívül még több kilónyi lőpor is előkerült.

A Nagyatádi Járásbíróság a 2019 júniusában megtartott előkészítő ülésen a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tevő vádlottat - az ügyészség büntetési indítványával teljes mértékben megegyezően - 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Címkék: elfog, fegyver, engedély, őrizet, kék hírek