Siófokon, a Lóczy Lajos utcai strandon tartották meg pénteken a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ megnyitóját, ahol beszédet mondott Molnár Gábor ezredes, megyei rendőrfőkapitány és dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere.

A főkapitány elmondta, hogy a közbiztonság szavatolása közös cél és érdek, amellyel kapcsolatban kiemelte a bűnmegelőzési és az áldozatvédelmi tevékenység fontosságát és a centrumokban tevékenykedő diákok munkáját.

null

A város polgármestere példaértékűnek tartja a rendőrséggel való együttműködést, és köszönetét fejezte ki a Siófokon szolgálatot teljesítő rendőri állománynak. Kiemelte, hogy az elmúlt években a közbiztonság jelentősen javult a városban, amelyhez a diákok is hozzájárultak.

A megnyitón részt vettek a Balaton-parti rendőrkapitányságok vezetői is. A Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ célja a bűncselekmények megelőzése, a helyi lakosság és a turisták szubjektív biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak segítése.

null

Az idei szezonban a bűnmegelőzési irodák Siófokon, Balatonföldváron és Balatonlellén 2019. július 1-től augusztus végéig működnek, közel 200 diák részvételével.

Címkék: centrum, bűnmegelőzés, balaton, kék hírek