A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 42 éves férfival szemben, aki nehezményezte, hogy az előtte haladó gépkocsi lassan megy, ezért annak vezetőjét meg akarta leckéztetni.

A vádlott az általa vezetett kamionnal idén februárban a 68-as főúton közlekedett Marcali-Bize irányába, amikor a sértett és utasa egy autós oktatásra szolgáló személygépkocsival a járműszerelvény elé kanyarodott. A férfi beérte a sértett autóját, és hogy gyorsabb haladásra késztesse, villogtatni kezdett. Az oktató ennek ellenére nem növelte a sebességet – a megengedett legnagyobb haladási sebesség 50 km/h volt -, hanem a kocsi ablakán kinyúlva bemutatott a vádlottnak.

A dühös vádlott továbbra is szorosan a személygépkocsi mögött ment és villogtatott, ezért a sértett egy autóbusz öbölbe lehúzódva el akarta engedni a kamiont. A férfi viszont ahelyett, hogy tovább haladt volna, megállította a járműszerelvényt az oktató kocsija mellett és szitkozódva egy baseball ütővel kiszállt. Amint a sértett meglátta, hogy mi van a vádlottnál, indított, így a vádlott a már mozgásban lévő autóra ütött rá kétszer az ütővel.

A vádlott erőszakos magatartását egy ott lakó férfi is látta, aki a vádlottat cselekménye abba hagyására szólította fel, majd a oktatóval együtt a kamion elé állt, így akadályozva meg a vádlott távozását.

Az ügyészség vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Címkék: baseball ütő, gépjárműoktató, kamion, kék hírek