A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a többszörös visszaeső férfi ellen, akit európai elfogatóparancs alapján 2019 májusában Londonból hoztak vissza Magyarországra.

A hosszú bűnlajstromú, bűnözői életmódot folytató 42 éves vádlottat 2018 áprilisában bocsátották feltételes szabadságra, amely alatt több megyében vagyon elleni bűncselekményeket követett el, így Komlón, Zalaegerszegen és Kaposváron is eljárások indultak ellene.

A férfi 2018 nyarán még Kaposváron tartózkodott, ahol először egy nyitott teherautó vezetőfülkéjéből emelte el a sértett pénztárcáját benne 75 ezer forint készpénzzel, egy másik alkalommal pedig egy kaposvári áruházból próbált meg egy elektromos borotvát elrejtve fizetés nélkül távozni.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését követően az idézésekre nem jelent meg, hanem ismeretlen helyre távozott. A férfit végül Nagy-Britanniában találták meg, innen került átadásra a magyar hatóságoknak.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben - amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését elismeri - 2 év 6 hónap tartamú fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: elfopg, köröz, vádemelés, London, őrizet, lop, kék hírek