A Somogy, Tolna, Baranya és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főfoglalkozású gépjárművezetői, különleges szerkezelői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ ismereteiket és vezetéstechnikai tudásukat a taszári repülőtéren tegnap.

A verseny célja a gépjárművezetés összetett, rendkívül bonyolult tevékenységének mérésével, a vezetés népszerűsítésével a hivatásos állomány figyelmének felkeltése a biztonságos vezetés iránt, továbbá a közlekedési balesetek számának csökkentése.

A versenyen összesen 23, egyenként kétfős csapat vett részt, 11 páros az ügyintézői gépjármű-, 12 csapat pedig a készenléti szer kategóriában mérte össze tudását.

A megmérettetés első felében egy feladatlapot kellett kitölteniük a résztvevőknek, amely az általános közlekedésbiztonsági szabályok ismerete mellett alapvető elméleti vezetéstechnikai tudásukat is felmérte. A taszári reptér forró kifutóján lebonyolított vetélkedő a pályabejárással folytatódott, amely során a versenyzők megismerkedhettek az előttük álló nehézségekkel.

A gyakorlat végrehajtásakor járműveikkel egy bójákkal, oszlopokkal kijelölt pályán kellett a lehető legjobb időre, ugyanakkor a legkevesebb hibára törekedve végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és irányítással végrehajtott tolatás volt a feladatuk.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ügyintézői kategória:

1. Novák János tű. százados, Dobos Gábor tű. százados. (Szekszárdi HTP)

2. Bajsz András tű. alezredes, Nagy Tibor tű. százados (Zala MKI)

3. Tállai Örs tű. őrnagy, Takács Attila tű. százados (Lenti HTP)

Készenléti szer kategória:

1. Gubik Géza tű. törzsőrmester, Pammer Dániel tű. zászlós (Pécs HTP)

2. Balogh Zoltán tű. őrmester, Magyar Zsolt tű. törzszászlós (Pécs HTP)

3. Simon Jenő tű. zászlós, Tormási Tamás tű. főtörzsőrmester (Dombóvári HTP)

Az első három helyezett lehetőséget kap az országos döntőn való részvételre is, amely Zsámbékon lesz szeptemberben.

Címkék: regionális, katasztrófavédő, sofőr, közlekedés, tűzoltó, verseny, kék hírek