A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette, könnyű testi sértés vétsége és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a 26 éves siófoki férfival szemben, aki biztonsági őrként nem tudott uralkodni az indulatain, és két embert bántalmazott a nyári idegenforgalmi szezonban Siófokon.

Az első esetre még 2017 nyarán került sor, ekkor két társaság szólalkozott össze az egyik siófoki szórakozóhelyen. A környék rendjéért felelő biztonsági szolgálat tagjai - köztük a vádlott - a rendbontókat szétválasztották, azonban az egyik renitens vendég - a későbbi sértett - továbbra is hangoskodott, és a biztonsági emberekkel szemben is agresszívan lépett fel.

A további rendbontás elkerülése érdekében a sértettet a biztonságiak a földre vitték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Már csak a rendőrökre vártak, amikor a vádlott az ártalmatlanná tett és földön fekvő sértettet hirtelen indulattól vezérelve, erővel fejbe rúgta, amitől könnyű sérülése keletkezett.

Siófoki Rendőrkapitányság madártávlatból. H. Szabó Sándor felvétele
Siófoki Rendőrkapitányság madártávlatból. H. Szabó Sándor felvétele

A Siófoki Járási Ügyészség a vádlottal szemben a vádemelést másfél évre elhalasztotta, aki ennek ellenére 2018 nyarán egy másik vendéget is bántalmazott. A vádlott ekkor egy siófoki szórakozóhelyen dolgozott biztonsági őrként, amikor felfigyelt a tánctéren szórakozó sértettre, aki a könyökével próbált helyet csinálni magának, mert korábban meglökték.

A vádlott ekkor hátulról ököllel megütötte a sértett fejét, aki emiatt megfordult, mire a vádlott további 3 alkalommal, ököllel szemből ütötte meg a férfi arcát. A sértett orra rögtön vérezni kezdett, de később kiderült, hogy az állkapcsa is eltörött.

Az ügyészség vádiratában - miután a vádemelés elhalasztásának eredménytelensége miatt az eljárást folytatni rendelte - a vádlottal szemben halmazati büntetésként börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Címkék: buli, szórakozóhely, biztonsági őr, verekedés, Siófok, Balaton, kék hírek