Kilenc önkéntes tűzoltó egyesület érkezett szombaton Bolhásra, a Tűzoltó Egyesületek Találkozójára, hogy megmérettessék magukat váltófutásban és kismotorfecskendő-szerelésben - kezdi beszámolóját a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A körzeti versenyekről továbbjutott önkéntes tűzoltó egyesületek csapatai szálltak versenybe a megye legjobbjának járó kupáért. A rendezvényen először váltófutásban mérték össze gyorsaságukat a résztvevők, majd a retro kismotorfecskendő-szerelésben mérkőztek meg. A két versenyszám időeredménye döntötte el, ki állhat a dobogó tetejére. A résztvevő kilenc csapatból négy női raj is helytállt a versenyen, így két kategóriában hirdettek nyertest a szervezők.

Fotó: SMKI
Fotó: Bolhás ÖTE

Férfi kategóriában a leggyorsabbnak bizonyultak a balatonszentgyörgyiek, hajszállal maradtak le mögöttük a segesdi önkéntesek, míg a bronzérmet a mikei versenycsapat vihette haza.

A női kategória győztesei a házigazda bolhásiak lettek. Segesd csapata itt is ezüstöt szerzett. A harmadik helyre pedig a balatonszentgyörgyi hölgyek küzdötték fel magukat.

Címkék: Bolhás, önkéntes, tűzoltó, verseny, kék hírek