A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 35 éves kiskunhalasi férfit, aki egy templomfelújítás során lopott el vallási témájú antik könyveket és tárgyakat.

A többszörösen bűntett előéletű férfi 2019 áprilisában kezdett el dolgozni egy Nagyatádi környéki község római katolikus templomának felújításán, ahol az egyik épület kiürítése során elhatározta, hogy onnan értékesnek gondolt vallási témájú könyveket és tárgyakat fog ellopni, majd azokat régiség-kereskedőknek értékesíti.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A férfi április végéig fotográfiákat, bekeretezett fali képet, antik fa feszületet, díszgyertyákat, valamint 14 darab könyvet, köztük egy 1790-es kiadású vasárnapi prédikációkat tartalmazó kötet tulajdonított el jogtalanul. Mielőtt azonban a régiségeket értékesíteni tudta volna, a vádlottat a Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták, a lopott értékeket lefoglalták és a sértett plébánia részére visszaadták, így a kár megtérült.

A Nagyatádi Járásbíróság a 2019. május 14-én megtartott nyilvános tárgyaláson - az ügyészség indítványaival egyezően - a vádlottat 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, és a vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Címkék: templom, tolvaj, lop, kék hírek