Somogyszob és Szenta között, valamint Bonnyánál is a vasúti sínekre dőlt fa, amelyet rövid idő alatt eltávolítottak a tűzoltók. Négy esetben villanyvezetékről kellett eltávolítani az egységeknek a leszakadt faágakat az áramszolgáltató munkatársainak segítségével.

Babócsától, Balatonkeresztúrig, Csurgótól Siófokig számos esetben forgalmi akadályt képezett az úttestre borult fa, amelyet rövid idő alatt felszámoltak hol a helyi önkéntes, másutt az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók. Siófokon a feketefenyő állományt ritkította meg a szél a Május 1. utcában, munkát adva ezzel az éjjeli órákban a tűzoltóknak.

Még tart a viharban leszakadt felsővezeték helyreállítása Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között, ezért pótlóbuszok járnak a két település között - tájékoztatta a Mávinform kedden az MTI-t. A nagykanizsai vonalon egy-másfél órás késések lehetnek. Zalaszentjakab és Nagyrécse között fél kilométeres szakaszon szakadt le a felsővezeték, előreláthatóan szerdán indulhat újra a forgalom azon a szakaszon - közölték.

Címkék: fakidőlés, vihar, vasút, kék hírek