A Kaposvári Járási Ügyészség 24 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 32 éves székesfehérvári férfival szemben, aki olyan jegyeket értékesített az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A vádlott 2016 novembere és 2018 februárja között az internetes közösségi fórumokon keresztül számos olyan fiatallal került kapcsolatba, akik a leglátogatottabb nyári könnyűzenei fesztiválokra és külföldi futballmérkőzésekre kerestek belépőjegyeket, bérleteket, valamint szállást.

A vádlott azért, hogy a sértettektől pénzt csaljon ki, hol a fesztivál munkatársának, hol utazásszervezőnek adta ki magát, majd rávette a sértetteket arra, hogy a vételárat előrefizetéssel utalják el a bankszámlájára, holott a felkínált jegyekkel és szálláslehetőségekkel egyáltalán nem rendelkezett.

A vádlott az ország különböző pontjain 24 sértettet ejtett tévedésbe, akiktől összesen 740.000,-Ft-ot csalt ki. Több károsult is csak a vádlott által közölt címre utazva jött rá, hogy csalás áldozata lett, míg mások teljes baráti társaságoknak rendelték meg a fesztiváljegyeiket a férfitól.

A vádlott korábban is követett el hasonló módszerrel csalásokat, mely miatt a Körmendi Járási Ügyészség már vádat emelt ellene.

A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bűnössége beismerése esetén a bíróság a szabadságvesztést 2 év 4 hónap 15 napban állapítsa meg.

Címkék: ügyészség, jegy, vádemelés, fesztivál, kék hírek