A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 32 éves kaposvári nővel szemben, aki 2018 nyarán sorozatosan követett el vagyon elleni bűncselekményeket, így több idős embert kifosztott, ingatlanokba tört be, valamint boltból is lopott. Az egyik betörésben az élettársa is segédkezett.

A többszörösen büntetett előéletű asszony egy kisebb értékű bolti lopást követően, a helyismeretét kihasználva tört fel egy igali hétvégi házat, ahonnan minden mozdítható értéket - az ágyneműtől a mosógépig - ellopott, majd azokat Kaposvárra szállította, egy részüket megtartotta, míg a feleslegesnek tartott dolgokat a rokonai között elosztogatta.

Miután a vádlott visszatért Kaposvárra, a Cseri és Donneri városrészben követett el bűncselekményeket, ahol előbb egy 84 éves, majd egy 74 éves férfit fosztott úgy, hogy segítségüket kérve bejutott a házukba, majd ott a sértettek idős korát kihasználva, a figyelmüket elterelve vett el különböző értékeket. Az első esetben számos arany és ezüst ékszert zsákmányolt, azonban a második esetben nem volt ilyen szerencsés, mivel a sértett nagyobb összegű készpénzt tartalmazó tárcáját nem találta meg.

A vádlott ezután Budapesten egy családi ismerőst lopott meg, majd egy baráti összejövetel során nyitva hagyott kaposvári családi házba surrant be, ahonnan a készpénzt és értékes kést tartalmazó autóstáska mellett egy bankkártyát is elhozott. A lopás elkövetése után a vádlott megkísérelt a bankkártyáról pénzt felvenni, de a sértett autóstáskájában talált számsor nem a PIN kód volt.

Az asszony 2018 augusztusának végén egy külföldön nyaraló család ingatlanába is betört, ahonnan ékszereket, készpénzt és karórát tulajdonított el jogtalanul. A betörésben segítségére volt élettársa is, aki az utcán figyelt, amíg a nő a házban kutatott. A zsákmányolt ékszereket a vádlottak igyekeztek közösen pénzzé tenni, így két aranyékszert dombóvári zálogházban értékesítettek, ezeket azonban a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértetteknek visszaadta.      

A bűncselekmények elkövetése révén közel fél millió forintot zsákmányoló nőt végül a kaposvári nyomozók őrizetbe vették, akit az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg egy másik ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő asszonnyal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a fegyházbüntetés tartamát 5 évben állapítsa meg. A betörésben segédkező élettárssal szemben - akinek élőélete lényegesen kedvezőbb - az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Címkék: visszaeső, kifoszt, kék hírek, lop, tolvaj