A Kaposvári Járási Ügyészség versenytárs utánzásának vétsége miatt alkalmazott feltételes ügyészi felfüggesztést egy magyarországon élő német férfival szemben, aki a húskészítmények értékesítésével foglalkozó beszállítójának márkajelzésére hasonlító címkével értékesített füstölt sonkát.

A gyanúsított az egyéni vállalkozóként tevékenykedő sértettől rendszeresen vásárolt nyers húst, amit saját cége telephelyén feldolgozott, megfüstölt, majd az így előállított vákuumozott csomagolású füstölt sonkát a sértett hozzájárulása nélkül, az ő márkajelzésére hasonlító címkével látta el. A férfi a 228 ezer forint összértékű készterméket több alkalommal értékesítette az egyik Balaton parti bolt részére, ahol abban a hiszemben árulták a megtévesztő csomagolású húskészítményt, hogy annak gyártója a sértett.

A gyanúsított a nyomozás során beismerő vallomást tett és vállalta a sértettnek okozott kár megtérítését.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben az eljárást 1 évre felfüggesztette és magatartási szabályként kötelezte a sértettnek okozott vagyoni hátrány megtérítésére. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen eltelik és a gyanúsított az előírt magatartási szabályt is teljesíti, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Címkék: márkajelzés, hamisít, sonka, csal, kék hírek