Lassan már megszokott látvány, hogy a kaposvári közterületfelügyelők, bordó sapkás készenléti rendőrökkel közösen róják a város utcáit. Leginkább a donneri és a cseri településrészen jellemző ez a fajta közös járőrszolgálat. A cél a bűnmegelőzés és a tettenérés - mondta el kérdésünkre Kis Szabolcs, a Kaposvári Közterület-felügyelet vezetője: "A járőrszolgálat során az illegális hulladéklerakó helyszíneket keressük fel annak érdekében, hogy tetten érjünk valakit, illetve, hogy megszüntessük azokat a helyszíneket és azt, hogy néhányan oda hordják a hulladékot! A posztos szolgálat pedig főként a donneri körforgalmat és környékét, valamint egy-két olyan kiemelt helyszínt érint, ahol a jogsértések megelőzése a cél és az olyan viselkedési kultúra megszüntetése, ami a többi városlakót zavarhatja."

A készenléti rendőrség körletépületét április közepén adták át a Cseri Parkban. A több mint 300 egyenruhás befogadására alkalmas létesítmény állománya elsősorban határvadász feladatokat lát el. Igaz, a bázisaiknak otthont adó településeken a közrend védelme érdekében is bevethetők. Így Kaposváron, a közterület-felügyelőkkel közös járőrszolgálataik a közbiztonságot is javíthatják.

Az illegális szemétlerakást, illetve -égetést a város egy éjjel-nappal hívható telefonszám (06-30/916-3538) segítségével is igyekszik felszámolni. Ezen a közterület-felügyelők várják a bejelentéseket és szükség esetén akár hétvégén vagy ünnepnapokon is azonnal a megadott helyszínre sietnek.

Címkék: szemétlerakó, bűnmegelőzés, közterület-felügyelő, rendőr, készenléti, közbiztonság, járőr, hulladék, illegális, kék hírek