Szombaton a férfi teke Szuperliga alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában a Kazincbarcikai Vegyész csapatát fogadta a Közutasok Kaposvár. A foduló előtt négy csapatot (Ajka, Balogunyom, Kazincbarcika, Közutasok) fenyegette a kiesés veszélye, a kaposváriak biztos bentmaradásához győzelemre volt szüksége, döntetlen is elég lehetett volna, ha az Ajka megveri a Balogunyom csapatát, míg vereség esetén biztos kieső lett volna a somogyi csapat.

Ez a teher rá is nyomta bélyegét néhány játékos teljesítményére. Rögtön az első sorban Kálny szenvedett, nem tudta megközelíteni a tavaszi szezonban mutatott formáját, a helyére érkező Kis pedig már csak kozmetikázni tudta az eredményt, ellenfelük simán hozta a csapatpontot. A másik párban Németh ugyna kikapott 11 fával, de mivel a szettarány neki kedvezett, így kiegyenlítette a pontok állását. Egy sor után 86 fás előnybe kerültek a borsodiak.

A második sorban Magyar is gyengén kezdett, de a második szettben már eredményesen játszott, ennek ellenére a következő szettben már Földesi cserélte őt, aki nem tudott javítani a helyzeten és az újabb Vegyész pontszerzésen. A mások párban Nagy Gergő viszont parádézott. Akkor hozta a szezon legjobbját, amikor a legjobban szükség volt rá, végig nagyon koncentrált volt, melynek egy kiváló 639 fás eredmény lett a vége. Két sor után 2:2 volt az állás, a fahátrányt pedig Nagy eredményének köszönhetően 50 fára csökkentették a kaposváriak.

Az utolsó sorban tehát nem volt könnyű feladata a Horváth-Sághy duónak. Hatalmas elánnal kezdtek a hazaiak, az első szettben rögtön ledolgoztak 27 fát, a második szettben nem változott a különbség, a harmadikban viszont újra jelentősen csökkent, már csak 9 fa maradt a vendégek javára. Közben jött a hír, hogy az Ajka-Balogunyom mérkőzésről, ahol a lehető legkedvezőbb eredmény született, hiszen az Ajkaiak otthon tartották a két pontot, így döntetlen vagy hazai győzelem esetén a Közutasok és a Vegyész is bentmarad a Szuperligában. Horváth és Sághy nem bízta a véletlenre, remek hajrával nem, hogy döntetlenre mentették a mérkőzést, hanem meg is fordították, az utolsó szettben 41 fát hoztak, mellyel végül 6:2 arányban nyerték a mérkőzést a kaposváriak.

Az alsóházi tabellán 3. helyen végeztek a Közutasok, ami a Szuperliga 9. helyét jelenti, így a következő szezonban is a legfelsőbb osztályban folytathatják szereplésüket.

Nehéz bajnoki szezon zárult ezzel a mérkőzéssel, sérülések és formaingadozáok miatt a titkon remélt felsőházi szereplés ősszel elúszott, aztán tavasszal egy végletekig kiélezett, az utóbbi években nem látott kiegyensúlyozott mezőnyű alsóházi rájátszásban 3 nagyon szerencsétlenül elveszített mérkőzés miatt (15, 13 és 3 fás vereség) csak az utolsó fordulóban sikerült kiharcolni a bentmaradás a Közutasoknak, de végül az alapvető célt elérték a kaposváriak.

A szezon hátralevő részében a Magyar Kupában lesz érdekelt a Közutasok KTK, ahol a szabályok adta lehetőségnek köszönhetően 2 csapattal neveztek. A "B" csapat a Szentgotthárd csapatával mérkőzik az első fordulóban, a továbbjutót a Ferencvárosi TC várja a negyeddöntőben. A kaposváriak "A" csapata kiemeltként az Oroszlány-Győrújfalu mérkőzésből várja negyeddöntős ellenfelét.

Eredmények:

Közutasok Kaposvári TK - Kazincbarcikai VTSE 6:2 (3331 - 3299)

Kálny Krisztián (Kis Richárd) 508 - Ander Tamás 583 (0:4)
Németh Tibor 557 - Ivanyik Richárd 568 (3:1)
Magyar József (Földesi Zsolt) 506 - Orosz István 575 (0:4)
Nagy Gergő 639 - Csinyi Gábor 534 (4:0)
Horváth László 572 - Ragályi Tamás 533 (4:0)
Sághy Tamás 549 - Kramcsák Dominik (Szoboszlai István) 506 (2:2)

Ifjúsági mérkőzés:

Közutasok Kaposvári TK - Kazincbarcikai VTSE 0:4 (955 - 1044)

Fajtai Arnold 481 - Dobrosi Attila 542 (2:2)
Fajtai Bálint 474 - Ivanyik Dávid 502 (1:3)

Címkék: Szuperliga, közút, teke, kék hírek, Kaposvár