A Kaposvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 75 éves férfival szemben, aki úgy kanyarodott egy szabályosan közlekedő motoros elé, hogy nem észlelte.

A vádlott 2018 júliusában dél körül a 7-es számú főúton Fonyód felől Balatonboglár irányába tartott utasaival, amikor egy telefonhívás miatt az útpadkára lehúzódva megállította gépkocsiját.

Az idős férfi a telefonálás után vissza akart fordulni Fonyód irányába, azonban nem vette észre a járműve mögött érkező motorost, így elé hajtott. A körülbelül 90 km/h sebességgel közlekedő sértett már nem tudta az ütközést elkerülni, ezért a motorkerékpár elejével a személygépkocsi bal oldali első ajtajának csapódott.

Halálos baleset Balatonboglár és Fonyódliget között

A rendelkezésre álló adatok alapján 2018. július 21-én 12 óra 37 perckor a 7-es számú főútvonal 144+500. kilométerszelvényében egy motorkerékpáros és egy személyautó ütközött össze. A baleset következtében a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ütközés következtében a motoros a baleset helyszínétől 21 méterre lévő vízelvezető árokba zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Címkék: 7-es főút, ügyészség, motor, baleset, kék hírek