A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai csütörtökön a délelőtti órákban Kaposváron, a Pécsi utcában tartottak ellenőrzést, ahol a szabálykövető autósokat és kerékpárosokat a húsvét közeledtével megjutalmazták.

Az immáron hagyományosnak számító akció célja a kerékpárosok és a gyalogosok figyelmének felhívása a biztonságos közlekedésre. Mivel ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, kiemelten fontos, hogy betartsák a KRESZ előírásait, de elengedhetetlen az is, hogy az autósok is vigyázzanak rájuk.

Fontos, hogy a járművezetőknek kellő oldaltávolságot tartva, illetve ha szükséges, a sebességet csökkentve kell kikerülniük az úton haladó járókelőket és az egy nyomon haladó járműveket is. A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára pedig kötelező a láthatósági mellény használata éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A húsvéti időszakban is kiemelten fontos, hogy a járművezetők tartózkodjanak a szeszesital fogyasztásától, illetve az őket vendégül látók ne is kínáljanak alkohol tartalmú itallal olyan személyeket, akikről tudják, hogy várhatóan járművet fognak vezetni.

Címkék: húsvét, ellenőrzés, rendőrség, kék hírek