A Siófoki Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a 28 éves budapesti taxissal szemben, aki nem várta meg, hogy az utasa rendezze a viteldíjtartozását, helyette inkább értékesítette a biztosítékként átadott mobiltelefonját.

A büntetett előéletű vádlott 2018 júliusában taxisként dolgozott Siófokon és környékén, amikor Balaton Sound fesztiválról egy brazil férfit kellett Balatonföldvárra fuvaroznia. Miután a sértett szállodájához érték, kiderült, hogy a sértettnél nincs elegendő készpénz, ezért a vádlottnak biztosítékként átadta az alig két hónapja vásárolt, több mint 150 ezer forintot érő mobiltelefonját addig, amíg a szállodai szobájából lehozza a hiányzó összeget.

A vádlott azonban ezt nem várta meg, elhajtott a helyszínről, és inkább a viteldíj tartozás összegénél jóval többet érő mobiltelefont értékesítette.

Az ügyészség még 2018 szeptemberében emelt vádat a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, azonban a bíróság döntésével szemben a vádlott tárgyalás tartását kérte.

A Siófoki Járásbíróság az ügyben 2019 áprilisában hirdetett ítéletet, és a - jelenleg más ügyben kiszabott büntetését töltő - vádlott további tagadása ellenére is az ügyészi váddal egyezően állapította meg a bűnösségét, akit 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélt, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Címkék: taxi, mobil, telefon, fesztivál, Balaton, kék hírek