A készenléti rendőrség Cseri Parkban ma átadott körletépülete több mint 300 egyenruhás befogadására alkalmas. A létesítmény teljesen felszerelt: több fegyverraktár van itt, konditerem és a felszereléshez több új gépjármű is tartozik.

- Itt találhatóak irodák, teakonyhák, raktárak és az állomány pihenését szolgáló 110 darab kétfős körlet, amelyek közel 20 négyzetméteres alapterületűek. Minden körlet minikonyhával, vizes blokkal felszerelt. Ruházat tisztítására 6 db mosókonyha szolgál, két-két darab mosó- és szárító géppel - mondta Balogh János, országos rendőrfőkapitány.

null

Szita Károly, Kaposvár polgármestere átadó beszédében elmondta: mivel a somogyi megyeszékhely mindössze 80 kilométerre fekszik a határtól ezért létfontosságú volt egy határvadász állomány városba telepítése. A beruházással ráadásul a településrész közbiztonsága is javulhat, sőt a közösségi tervezést követően a Cser egészen új funkciót is kap.

A belügyi tárca közbiztonsági főigazgatója pedig arról beszélt, hogy a magyar rendőrség egyik legfontosabb feladata már évek óta a határok védelme.

- A rendőrségnek alapvető feladata az államhatár rendjének a védelme, és részvétel a jogellenes bevándorlásnak a megakadályozásában. A Magyar Rendőrségnek az elmúlt években egy központi feladatává vált a határrendészeti feladatoknak a végrehajtása, a zöld határnak az őrzése, nemzetközi együttműködés keretében az embercsempész bandák és szervezetek felszámolásával kapcsolatos rendészeti feladatoknak az ellátása - tette hozzá Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A készenléti rendőrök jövő héttől a kaposvári közterület felügyelettel közösen járőröznek majd a városrészben, emellett pedig várhatóan augusztus végéig családjaikkal azokba a garzonlakásokba is beköltöznek majd, amelyeket a város adott át a készenléti rendőrségnek.

Címkék: körletépület, készenléti rendőrség, cseri park, kaposvár, kék hírek