A Kaposvári Járási Ügyészség két ügyben is gyorsított eljárásban állította bíróság elé azokat a vádlottakat, akik kirakatot, illetőleg buszmegállót rongáltak meg 2019 márciusában.

A két esetre alig egy héten belül került sor, és mindkettőben jelentős szerepe volt az elkövetők alkoholfogyasztásának. Az első esetben egy fiatal - ennek ellenére garázdaság miatt már korábban is elítélt - férfi Kadarkúton, a buszmegállóban italozott a barátnőjével, amikor vitatkozni kezdtek. A vádlott ennek során indulatos lett és azt a fedett buszmegálló egyik oldalüvegén vezette le úgy, hogy abba két alkalommal ököllel beleütött 55 ezer forint kárt okozva.

A hétfői napon megtartott tárgyaláson a Kaposvári Járásbíróság a vádlottat 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, amely jogerőre is emelkedett.

A másik esetben egy idősebb, de szintén büntetett előéletű vádlott Kaposváron, a Színház park mellett található egyik üresen álló üzlet kirakatüvegét törte be fényes nappal egy bottal úgy, hogy a sértettnek ezzel közel 150 ezer forint kárt okozott.

A keddi bíróság elé állítás során az idősebb férfit - az ügyészi álláspontot osztva - 6 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet szintén jogerőre emelkedett.

Címkék: garázda, rongál, bíróság, ittas, kék hírek