Állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a baranyai nőt és férfit, akik egy Somogy megyei főút mellett kitették a korábban a nő által befogadott ebet.

Az I. rendű vádlott 2018 nyarán észlelte, hogy lakóhelye környékén egy kistermetű fekete színű eb kóborol, így azt magához vette. Mivel a nő saját kutyája mellett az állat tartását anyagi helyzete miatt nem tudta vállalni, ezért 2019 márciusában elhatározta, hogy egy forgalmasabb út mellett az állatot kiteszi.

Az I. rendű vádlott ezt követően a gépkocsival rendelkező barátját kérte meg arra, hogy segítsen az eb elszállításában. A vádlottak az állatot Szentbalázs község közelébe vitték, majd a kutyát a 66. számú főút egy autós pihenőhelyénél hagyták. Egy arra közlekedő autóból azonban látták, hogy a II. rendű vádlott által vezetett gépkocsi után szaladt a kitett jószág, ezért az autót lefényképezték.

A sorsára hagyott kutya még aznap a közelben gépjármű ellenőrzést foganatosító rendőrjárőrökhöz szegődött, akik gondoskodtak az állat menhelyen történő elhelyezéséről. A vádlottakat végül egy közösségi oldalon többször megosztott poszt segítségével azonosították.

A bíróság - az ügyészségi indítvánnyal egyezően - mindkét vádlottat jogerősen próbára bocsátotta.

Címkék: állatkínzó, bíróság, kutya, ítélet, kék hírek