Polgári védelmi, iparbiztonsági és tűzvédelmi jellegű kérdések okoztak fejtörést a csapatoknak az első állomáson. Majd a következő pályán a csapat minden egyes tagja együtt egy „mocsárjáró alkalmatosság” segítségével haladt végig, miközben egy túlélő csomag összeállítását is végre kellett hajtaniuk. A versenyzők figyelmesen állították össze azt a csomagot, amit magukkal vinnének, ha rövid időn belül hátra kellene hagyniuk otthonukat.

null

A feltételezés szerint Kaposváron a hirtelen lehullott csapadék miatt a Kapos folyó kilépett medréből. A négyfős csapatoknak a rendelkezésre álló huszonöt zsák segítségével a meghatározott terepszakasz bevédése érdekében négy sor magas nyúlgátat kellett építeni. A diákok könnyedén mutatták be az ideiglenes védmű építés fogásait a Fő utcán az állomás felügyelőinek és a járókelőknek.

A Kossuth téren felállított állomáson korlátozott látási viszonyok között bizonyították tájékozódó képességüket a csapatok. Sérültet mentettek a füsttel teli helyiségből és puttonyfecskendő használatában is jeleskedtek.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A verseny lehetőséget adott az elsősegély nyújtási ismeretek-, a tűzoltó szakfelszerelések vonatkozásában a tárgyi tudás felmérésére. A versenyzőknek az asztalon található eszközöket kellett felismerniük, majd csoportosítaniuk kellett attól függően, hogy az eszköz tűzoltási, műszaki mentési szakfelszerelés vagy védőfelszerelés. A versengés során a különböző szimbólumok helyes összerakásával az is kiderült, hogy a versenyzők tisztában vannak a veszélyes anyagot szállító járműveken feltüntetett bárcákkal és azok jelentésével.

Eredmények:

Általános iskolák:

1. Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
2. Széchenyi Imre Általános Iskola „Sugárcsövek” csapata, Balatonföldvár
3. Jálics Ernő Általános Iskola, Kadarkút
4. Görgetegi Általános Iskola

Középiskolák:

1. Jálics Ernő Szakképző Iskola, Kadarkút
2. Barcsi DVK csapata
3. Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Szőcsénypuszta
4. Siófoki Hagyományőrző és Sport Egyesülete „Katasztrofour junior” csapata

Somogy megyét az április 27-i országos megmérettetésen a két első helyezett csapat képviseli majd.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület kvíz versenyének legeredményesebb csapatai: a Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola és a Barcsi DVK csapata különdíjat vehetett át.

Címkék: döntő, verseny, katasztrófavédelem, kaposvár, kék hírek