Tizenegy eset jutott a somogyi tűzoltóknak péntekre, szombatra és vasárnapra is. Szabadtéri tűzesetek adták a beavatkozások nagy részét, mintegy 17 hektár égett le 72 óra leforgása alatt.

Látrány, Táska, Szenna, Kaposvár külterületén az aljnövényzet kapott lángra, Balatonszabadinál foltokban égett a magas vegetáció és az összehordott szemét. Tabon az izraelita temetőben gyulladt meg a száraz avar.

A kaposvári tűzoltókat a megyeszékhely Zárda utcájába riasztották, ahol az egyik lakás fürdőszobájában rosszul egy fiatal péntek este. A mentőszolgálat munkatársai értesítették a tűzoltókat, akik méréseket végeztek a helyiségben, s a műszerek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. Az eszméletét vesztett lakost a mentők kórházba szállították.

Egy rinyakovácsi melléképületben a méhkaptárok gyulladtak meg, s a lángok a lakóházat veszélyeztették. A tüzet a tulajdonosok eloltották, a kadarkúti tűzoltók átvizsgálták az épületeket, de a tűz nem terjedt tovább. Az egység eloltotta a még izzó kaptárok maradványait, majd kivitték azokat az épületből.

Barcs külterületén vágástéri hulladékot égettek. A tűz az egyik kupacról átterjedt a környezetére és a mellette lévő vegyes erdő aljnövényzetére. A barcsi és a szigetvári tűzoltók hét vízsugárral avatkoztak be.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltóság, hétvége, somogy megye, kék hírek