Huszonhét tűzeset, tíz műszaki mentés szerepel a hétvége somogyi mérlegén. Huszonegy alkalommal szabadtéri tüzek oltását végezték az egységek. Volt, ahol az önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók összefogására volt szükség a lángok megfékezéséhez.
Lengyeltótiban egy szeméthalom égett, fekete füsttel árasztva el a település Dózsa György utcáját. Az autógumiból, hűtőszekrényből és egyéb háztartási hulladékból álló kupacból felcsapó lángokat a balatonboglári önkormányzati tűzoltók oltották el.

Balatonbogláron külterületén engedély nélkül égették a zöldhulladékot két helyszínen is. Simonfa külterületén présházakat, fiatal csemetést és szőlőültetvényt veszélyeztetettek a felcsapó lángok.  Kaposkeresztúr külterületén mintegy négyhektáros terület égett le, a tűz elfojtásán a kaposvári tűzoltók dolgoztak több órán át.


Fotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTPFotó: Nagyatád és Kaposvár HTP
Fotó: Nagyatád és Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Homokszentgyörgynél három hektáron égett az aljnövényzet, veszélyeztetve a közeli erdőt. A tűz egy családi ház udvaráról indult, ahol a tulajdonos gallyakat égetett. Az erős szél következtében a lángok gyorsan terjedtek, a lakók nem tudták megfékezni. A barcsi, a szigetvári, a nagyatádi és a kaposvári tűzoltók a terepviszonyok miatt nehezen tudták megközelíteni a helyszínt.

Büssüben, Szabáson, Bárdudvarnokon, Igalban és Siófokon szintén a szikracsapók bevetésére volt szükség, valamennyi településen kis területen égett a vegetáció.

Címkék: nagyatád, tűz, kaposvár, kék hírek