A Kaposvári Járási Ügyészség társadalombiztosítási juttatással visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki édesanyja halálát követően az elhunytnak jogalap nélkül átutalt pénzbeli ellátásokat elköltötte ahelyett, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak visszautalta volna.

A vádlott egy Nagyatád közeli faluban gondozta beteg édesanyját egészen kórházba kerüléséig, továbbá pénzügyeit is rendezte, ezért bankkártyáját használhatta.

Az édesanya 2014 júniusában elhalálozott, azonban erről a férfi a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot nem tájékoztatta, így a hatóság jogalap nélkül utalta át 2014 júliusában az elhunytnak már nem járó özvegyi nyugdíjat és rehabilitációs ellátást majdnem 100 ezer forint összegben.

A vádlott az utalást követően a haláleset tényét a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság elől elhallgatva édesanyja bankkártyájával a juttatásból 58 ezer forintot vett fel jogosulatlanul, azt a hatóság megkeresése ellenére később sem fizette vissza.

A büntetlen előéletű férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta.

Címkék: bankkártya, nyugdíj, elhunyt, kék hírek