A 22 éves balatonszabadi E. Dávid 2019. február 22-én 10 óra körül ablakbefeszítés módszerével behatolt egy zamárdi családi házba, majd egy csavarhúzóval megfenyegette a lakásban tartózkodó idős asszonyt, és pénzt követelt tőle. A 93 éves sértett segítségért kiabált, de ennek ellenére a férfi megragadta és megpróbálta felrángatni magával az emeleti szobába, hogy mutassa meg, hol vannak az értékei. Az asszony továbbra is ellenállt, így az elkövető nem járt eredménnyel, az értékek megszerzése nélkül elmenekült. A férfit pár perccel később a helyszíntől nem messze civilek tartóztatták fel, majd átadták a kiérkező rendőröknek, akik előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

E. Dávidot a nyomozók felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket a napokban elvégezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Címkék: fenyeget, menekül, idős, rabló, fiatal, kék hírek, Balaton